Cumhurbaşkanı Erdoğan: İHA filomuzu dünyanın 1 numarası haline getireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Akıncı ile bir üst lige çıkardığımız İHA filomuzu, muharip insansız uçak sistemimizin de devreye girmesiyle dünyanın 1 numarası haline getireceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişecam Polatlı Düzcam Üretim Hattı açılışına katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

“Hep söylediğim gibi; bu ülkede taş üstüne taş koyan, üreten, ihracat yapan, insanımıza istihdam sağlayan her sanayicinin başımızın üstünde yeri vardır.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özel sektörü ekonomik büyüme ve kalkınmanın lokomotifi gören bir iktidar olarak, bundan sonra da Türkiye’nin potansiyeline inanan, ekonomimize güvenen yatırımcılarımızın yanında durmayı sürdüreceğiz.” ifadesini kullandı.

Erdoğan, “Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen, daha güçlü, daha müreffeh, daha demokratik bir Türkiye idealinden hiçbir zaman vaz geçmedik. Sonuçta bir dönem krizlerle anılan ülkemizi, Cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesiyle tanıştırdık.” dedi.

Türkiye’nin yıllık ortalama büyüme oranını yüzde 1’in altından, yüzde 5,1 seviyesine getirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 36 milyar dolardan devraldıkları yıllık ihracat rakamını, geçen ay itibariyle 207 milyar doların üstüne çıkardıklarını kaydetti.

Gelişmelere rağmen birilerinin ısrarla “Türkiye’de fabrika yok” diyerek, kendilerinden ziyade sanayicilere hakaret etmeyi sürdürdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “yok” dedikleri yatırımların Türkiye’nin dört bir yanında, gurur abideleri olarak birer birer yükseldiğini belirterek, “Ardı ardına açılan fabrikaları, üretim tesislerini, temeli atılan organize sanayi bölgelerini görmeyenlere ne desek boş.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akıncı ile bir üst lige çıkardığımız İHA filomuzu, muharip insansız uçak sistemimizin de devreye girmesiyle dünyanın 1 numarası haline getireceğiz.” dedi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu