Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Diyarbakır Kurşunlu Camii’nde kıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurşunlu Camii’nde kıldığı Cuma namazının ardından, “Bugün, gazi camimizde cuma namazını kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz.” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan projelerin açılış töreni için geldiği Diyarbakır’da Cuma namazını, HDP/PKK’nin çukur siyasetinde tahrip olan, ardından restorasyonu gerçekleştirilen ibadetle yeniden açılan tarihi Kurşunlu Camii’nde kıldı.

“Gazi camimizde Cuma namazını kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz”

Erdoğan, Cuma namazının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Kurşunlu Camii’nin yeniden ibadete açılmasına yönelik neler hissettiğini sorması üzerine Erdoğan, “Bugün, gazi mescidimizde, gazi camimizde Cuma namazını kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. PKK terör örgütü bu mescidimizi bu camimizi kurşunlamış ve burayı bir harabe haline getirmişti. Kurşunlu Camii tarihi itibariyle gerçekten bu şehrimizin, bu beldemizin adeta bir tacıydı. Şimdi ise uzun bir aradan sonra burada tekrar bir Cuma namazı kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz.” dedi.

Erdoğan, “Tabi bu bölge malum şu an itibariyle aynı zamanda bir sur içi olarak güzellikleri görüyorsunuz. Bir taraftan surlar yeniden inşa  ediliyor, öbür taraftan sur içinde konutlarımız yerel mimariyle inşa ediliyor. Bir an önce bunlar bitirilip inşallah sahiplerine teslim edilecek. Ve bir başka Diyarbakır inşa ediyoruz. Çok çok güzelleştirilmiş bir Diyarbakır inşa ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın burada önemli bir gayreti var ve kısa zamanda da bunları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz.” diye konuştu.

“Diyarbakır’daki aşılamada bu isteksizliği de ne yapıp yapıp gidereceğiz”

Erdoğan, bir gazetecinin Diyarbakır’daki Covid-19 aşılama oranlarının düşük olduğunu hatırlaması üzerine şu yanıtı verdi:

“Şu anda aşılamada 58 milyonu aşmış vaziyetteyiz.  Aşıda ayrıca yaş gruplarına göre kademe getiriyoruz. BioNTech ve Sinovac’tan gelen bir miktar aşı var. Bunlarla beraber en yakın zamanda  Uğur bey ve eşi misafirlerimiz olacaklar. Böylece BioNTech’te çok daha seri bir adım atma fırsatını da yakalayacağız.

Tabi şu anda Diyarbakır’daki aşılamada bu isteksizliği de ne yapıp yapıp gidereceğiz. Vatandaşlarımızı aşı olma noktasında aynen batı illerinde nasıl oluyorsa ben Diyarbakır’da da aşılamanın süratle olacağına inanıyorum. Çünkü ne kadar aşıyı buralarda teşvik edersek ne kadar aşı olayını rağbetle kabullenirsek buralarda da tabi Covid olayı daha da azalacaktır, daha da düşecektir. Şu an oran itibariyle Diyarbakır’da biraz sıkıntımız var. Ama biz bunu aşacağımıza inanıyorum. Çünkü Orta Anadolu, Batı’da oran gayet olumlu istikamette gelişiyor. Dolayısıyla Diyarbakır’ımızda da bu oranı süratle aşağı çekeceğiz.”

Kurban Bayramı tatili

Erdoğan, Kurban Bayramı tatilin kaç gün olacağı yönündeki bir soruya , “Şu anda onunla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. En uygun şekilde tatil süreci 10 ile 9 gün arasında dolaşıyor. Ama bunu en azından millete seslenişte halkıma duyuracağım.” yanıtını verdi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sisteminin 3’üncü yıldönümüne ilişkin bir soruya, “Cumhurbaşkanlığı Sisteminin 3’üncü yılında her geçen gün daha iyiye giden bir süreci yaşıyoruz. Zira attığımız adımlarda, aldığımız kararlarda Cumhurbaşkanlığı Sistemi süreci bizim hızımızı arttırıyor. Dolayısıyla da bu sistem ülkemiz için çok çok hayırlı olmuştur, çok çok faydalı olmuştur. Zira karar mekanizmaları çok daha seri çalışıyor, çok daha rahat adım atıyor, kararlarını bu şekilde alabiliyor. Onun için böyle bir sistemi dünyanın en gelişmiş ülkelerinde de gördüğümüz gibi Türkiye de bu sistemi yakalamakla hamdolsun çok daha verimli neticeler almaya başlamıştır.” yanıtı verdi.

Kabil Havaalanının güvenliği

Bir gazetecinin, Türkiye ile ABD arasında Kabil’deki Hamid Karzai Havalimanı’nın işletilmesine yönelik görüşmelerin son durumunu sorması üzerine Erdoğan, “Dün, Savunma Bakanımız, ABD Savunma Bakanıyla da görüşmesini yaptı. Bu konuyla ilgili olarak da biz şu anda ABD’yle bunun yanında NATO’yla bu görüşmeleri yapmak suretiyle Türkiye’nin Hamid Karzai’deki görev alanı ne olacak, burada neleri kabulleniyoruz, neleri kabullenmiyoruz, bunların kararlarını aldık. NATO müzakerelerinde de Sayın Biden ile şahsım gerek birebir görüşmemizde bunları konuştuk, gerekse de heyetler arası görüşmelerde bunları görüştük, konuştuk ve en ideal şekliyle Afganistan’daki bu adımı inşallah atmış olacağız.” dedi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu