Çıkacak yangın herkesi yakar

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara ilişkin, "Batılı ülkeler bu tehlikeli oyuna derhal son vermelidir. İnsanların kutsallarının tahkir edilmesine dur demelidir. Çıkacak yangının herkesi yakacağını artık görmeliler." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılara ilişkin, “Batılı ülkeler bu tehlikeli oyuna derhal son vermelidir. İnsanların kutsallarının tahkir edilmesine dur demelidir. Çıkacak yangının herkesi yakacağını artık görmeliler.” dedi.

Şentop, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği’nin (İSİPAB) “İslam Dünyası ve Modernleşme ile Kalkınmanın Sınamaları” başlığıyla Cezayir’de gerçekleştirilen 17. Konferansı’na katıldı.

Konferansta İSİPAB’ın 16. Dönem Başkanı olarak konuşan Şentop, İsveç, Hollanda ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e düzenlenen saldırılara dikkat çekti.

Bu aşağılık kişilerin aşağılık eylemleri ve söz konusu ülke makamlarının tutumlarının İslam düşmanlığının, ırkçı ve aşırıcı akımların Avrupa’da ulaştığı kaygı verici seviyenin göstergesi olduğunu belirten Şentop, “Bu insan müsveddelerini bir kez daha lanetliyorum.” dedi.

Saldırıların gerçekleştiği ülkelerin tavrına tepki gösteren Şentop, “Putlaştırdıkları özgürlük, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü kisvesi altında her fırsatta Müslümanları hedef alan, hedef alınmasına göz yuman Batılı ülkeleri ilkesizlikten vazgeçmeye, geçmişlerinden ders çıkarmaya çağırıyorum.” diye konuştu.

“Çıkacak yangın herkesi yakacak”

Şentop, “Batı, yüzeysel insan hakları anlayışına ve çifte standart yaklaşımına sahip. Batılı ülkeler bu tehlikeli oyuna derhal son vermelidir. İnsanların kutsallarının tahkir edilmesine dur demelidir. Toplumların fay hatlarıyla oynanmasına müsaade etmemelidir. Çıkacak yangının herkesi yakacağını artık görmeliler.” diye ekledi.

Yaşanan vahim olaylar karşısında Müslüman ülkelerden ve kendilerinin iştirak ettiği örgütlerden çıkan sesler de ayrı bir rapora konu olabilecek şekilde zayıf kaldığını ifade eden Şentop, “Hâlbuki bizlerin toplu ve güçlü bir biçimde ortaya koyacağı tepki, şüphesiz İsveç’in, Danimarka’nın, Hollanda’nın veya bu tür saygısızlıkların yaşandığı diğer ülkelerin kendilerine çekidüzen vermesine imkân verecek, onları ileride yaşanabilecek benzer felaketlerin önüne geçmeye zorlayacaktır.” diye konuştu.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu