Büyük yıkım yaşayan Hatay’daki son durum

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin en büyük hasarı verdiği yerlerden birisi de Hatay'daki son durumu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş aktardı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin en büyük hasarı verdiği yerlerden birisi de Hatay’daki son durumu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş aktardı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, bölgede geniş bir alanda ağır yıkıma neden oldu. Depremden en çok etkilenen şehirlerarasında yer alan Hatay’da çok sayıda bina yıkıldı.

Havalimanının zarar gördüğü, hastane, belediye binası gibi kamu kurumlarının yıkıldığı kentteki son durumu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş anlattı. Savaş, “Yardım ekipleri, akşamdan itibaren gelmeye başladı. Ekipler kendi teçhizatlarıyla karayolundan geldikleri için uzun sürdü. Bu gece daha fazlasını bekliyoruz. Sabah yola çıksalar öğlene kadar ancak ulaşırlar. Bu gece daha fazlasını bekliyoruz. Alan çok geniş. 10 tane ilden bahsediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Lütfü Savaş, “Sabahtan beri sahadaydık. Antakya, Defne’nin çok büyük bir kısmında hiç telefon çekmiyor. Birçok bina yıkılmış. Binaların üzerindeki vericilerde yıkılmış durumda. Devlet hastanesinde baya bir zarar var. Belediye binamız, itfaiye dairesinin binası yıkıldı. Birçok insanımız kurtarılmayı bekliyor. En çok isteğimiz şu: Ne kadar profesyonel kurtarma ekibi gelirse mutlu oluruz. Bu soğukta kurtarılabilecek insan sayısını arttırırız.

Arama kurtarma ekipleri çok geniş hacimli bir alanda çalışacaklar. Ne kadar adam gelirse o kadar insan hayatı kurtulur. Gece soğuk, insanlar hipotermiden hayatını kaybedebilirler.

Vericiler hasar gördüğü için şehir içinde iletişim sağlanamıyor. Biz kendi arkadaşlarımızla zor iletişim sağlıyoruz. Yetkililer yarın öğlene kadar iletişim sıkıntısının çözüleceğini söylüyorlar. Herkes iletişim sıkıntısından dolayı zor durumda.

1200 civarında yıkılan bina sayısı olduğu söyleniyor. Her tarafta yıkılan bina var. Özellikle Kırıkhan, Hassa, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz, İskenderun, Payas’ta var. Hastaneler ve birçok doktorumuz zarar gördüğü için imkân yok. Çok hayatını kaybeden insan var. İnşallah tez vakitte yardımlar daha fazla gelir. Dışarıdaki insanlarımız için çadır, giyim-kuşam, çocuk bezi ve mamasına ihtiyacımız var.

İskenderun Limanı’ndaki yangını takip edemedik. Bir fabrika, apartmanda da yangın çıktı. Ulaşamadığımız yer yok ama imkânlarımız kısıtlı olduğu için yardım edemediğimiz var.

Hatay’da 2,5 milyona yakın insan var. Bizim imkânlarımız hepsine yetmiyor. Özellikle devletimizden, hükümetimizden, STK’lardan, belediyelerden, hayırseverlerden destek istiyoruz. Bugün birlik ve dayanışma günü.” dedi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu