Bulgaristan’da ikinci kez hükümet kurulamadı: Erken seçim yapılacak

​Bulgaristan’da hükümet kurma girişimlerinin bu yıl ikinci kez başarısız olmasının ardından halk, üçüncü kez genel seçimlere gidecek.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Bulgaristan’ın hükümet kurma girişimlerinin bu yıl ikinci kez başarısız olduğunu söyledi.

Radev, ülke parlamentosunun üçüncü büyük partisi olan Bulgaristan Sosyalist Partisi’nin Genel Başkanı Korneliya Ninova ile yaptığı görüşmede, “Ne yazık ki yeni seçimler ve yeni müzakereler yaklaşıyor.” dedi.

Radev, Sosyalist Partiye, kabineyi oluşturmak için üçüncü ve son görevi vermişti ancak diğer partiler arasında destek bulamadı.

Daha önce Bulgaristan’ın en büyük ve ikinci en büyük partileri olan Böyle Bir Halk Var Partisi ve GERB-UDF koalisyonu da hükümet kurma çabaları sonuçsuz kalmıştı.

Bulgar Anayasasına göre Radev’in şimdi parlamentoyu feshetmesi ve yeni bir erken parlamento seçimleri planlaması gerekiyor.

Buna göre, ülke bu yıl üçüncü parlamento seçimlerine gidecek. Bulgarlar, GERB partisinin hakim olduğu bir koalisyon hükümetinin dört yıllık iktidarının ardından 4 Nisan’da ilk kez sandık başına gitti. Ancak partiler hükümeti kuramadı ve 11 Temmuz’da erken seçim yapıldı ama yine sonuçsuz kaldı.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu