Bulgar polisi terk edilmiş bir kamyonda 18 Afgan göçmeni ölü buldu

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, başkent Sofya yakınlarında terk edilmiş bir kamyonda 18 Afgan göçmenin ölü bulunduğunu açıkladı.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, başkent Sofya yakınlarında terk edilmiş bir kamyonda 18 Afgan göçmenin ölü bulunduğunu açıkladı.

Bulgaristan polisinin, başkent Sofya yakınlarında terk edilmiş bir kamyonda aralarında bir çocuğun da bulunduğu 18 Afgan göçmenin cesedinin bulunması üzerine, dört kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

İçişleri bakanlığından yapılan açıklamada, kamyonun kereste taşıdığı ve kompartımanlara gizlenmiş düzensiz göçmenleri taşıdığı belirtildi.

Ulusal Soruşturma Servisi başkanı Borislav Sarafov, göçmenlerden bazılarının boğulduğunu söyledi.

Yetkili, göçmenlerin Türkiye sınırını yasadışı yollardan geçerek iki gün boyunca ormanda saklandıklarını ve ardından kamyona bindiklerini aktardı.

Sağlık Bakanı Asen Medzhidiev, beşi çocuk 34 göçmenin ise Sofya’daki hastanelere kaldırıldığını ve bazılarının durumunun kritik olduğunu söyledi.

Medzhidiev “Bu kamyonda kilitli olanlarda oksijen eksikliği oluştu. Donuyorlardı, ıslanmışlardı ve birkaç gündür yemek yememişlerdi.” dedi.

Üst düzey bir polis yetkilisi olan Atanas Ilkov, gözaltına alınan dört kişiden birinin insan kaçakçılığından hüküm giydiğini söyledi. Yeterli kanıt olduğunda suçlamaların yapılacağını belirtti.

2015 yılında üç Bulgar kamyon şoförü 71 göçmeni öldürmekle suçlanmıştı.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu