Başkan Yılmaz,” Öğretmenler, toplumların mimarıdır”

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Eğitim, çağdaş dünyayla bütünleşme sürecini hızlandıran, yaşam kalitesini artıran ve uygarlık yarışında toplumlara güç katan en önemli ve etkili araç olduğunu söyledi.
Başkan Yılmaz, öğretmenlerin, tarih boyunca ve dünyanın her noktasında bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olduğunu belirtti.
Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenlerin kutsal bir görev icra etmekte olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ülkenin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacak gençlerimizin başarılarında en büyük pay, onları eğiten öğretmenlere aittir. Ülke topraklarını geleceğimizin teminatı olan gençleri yetiştirmek için ülkemizi karış karış gezen öğretmenlerimizin bizlerde her zaman yanındayız. Milli kültür ve tarihimize bağlı, evrensel değerlere açık, aklı hür vicdanı hür kişiler olarak yetişmeleri için bin bir fedakârlıkla çalışan, öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Başta, Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Bu vesileyle, öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, başarılı ve geleceğe yön veren bireyler yetiştirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu