Bakan Soylu: Bu yıl 251 kadın cinayeti işlendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu yıl 15 Kasım itibarıyla 251 kadın cinayeti işlendi. Geçen yılın tamamında bu sayı 268’di” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilin valisinin katılımıyla Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) düzenlenen Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Koordinasyon Kurulları toplantısına katıldı.

Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, 15 Kasım itibarıyla 251 kadın cinayetinin işlendiğini söyledi.

Geçen yılın tamamında bu sayının 268 olduğunu aktaran Soylu, “Bu yılı sayı olarak geçen yılın üstünde kapatacağımız anlaşılıyor fakat olumlu olan gelişme şu ki son beş-altı yıldır aşağı doğru, kanal şeklinde bir iniş var. Bu yıl da düşüş kanalının içinde kalacağımız görülüyor ancak burada, söz konusu olan istatistik rakamlar değil, insan canı olduğu için, bu meseleye özellikle bu önümüzdeki bir ayda hızlı şekilde vaziyet etmemiz lazım.” diye konuştu.

Kadına karşı şiddeti bir insanlık meselesi olarak gördüklerine ve bir can kaybına bile tahammüllerinin olmadığına dikkati çeken Soylu, “Elektronik kelepçe izleme merkezi kurduk, bin kelepçe kapasitemiz var. Türkiye’de şu an aktif 296 kelepçe var, süresi tamamlanan kelepçe uygulaması sayısı da 501. Yani toplam 800’e yakın kelepçe kararı verilmiş, uygulanmış veya uygulanıyor. Bu noktadan hareketle koruyucu önleyici tedbir kararlarının, kelepçe kararlarının sayısını arttırma gayret içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu