Bakan Özer: Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi bu ay içinde TBMM’ye gelecek

Bakanlığının 2022 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kuruluna hitap eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, inşallah bu ay içinde TBMM’ye gelecek” dedi.

Bakan Özer, TBMM Genel Kurulunda, Millî Eğitim Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin konuşmasında, okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırma, okullar arası imkan farklılıklarını azaltma, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini bütüncül bir yaklaşımla destekleme ve mesleki eğitimi güçlendirmenin öncelik verdikleri alanlar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, hazırlıkları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yakın bir zamanda TBMM’ye sunulacağını söylediğini hatırlatan Özer, düzenlemeyle Türkiye eğitim tarihinde öğretmenlerin, ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacağını dile getirdi. Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenliğin, bir kariyer mesleği olarak tanımlanabileceğini, adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğin hakları, görevleri ve sorumluluklarının, gelişim temelli bir sistem içinde tanımlanacağını kaydetti.

Kariyer sistemindeki avantajları nedeniyle öğretmenlerin, yüksek lisans ve doktora eğitimlerine yönelimlerinin de önemli oranda artacağına işaret eden Özer, “Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, inşallah bu ay içinde TBMM’ye gelecek. TBMM’de değerlendirilme sürecinde desteğinize olan inancımız tamdır. Sizlerin de destekleriyle bu bağlamda önemli bir eksikliği daha gidermiş olacağız. Bu süreçte destek ve katkılarınız için şimdiden tüm öğretmenlerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu