Bakan Karaismailoğlu: Ulaşımda tasarrufumuz 13,4 milyar dolara ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, katıldığı fuarda yaptığı konuşmada, “Tüm ulaşım yatırımlarımızla 2020 yılında toplam tasarrufumuz 13,4 milyar dolara ulaştı.” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’ndaki konuşmasında, “Ulaşım ve iletişim alanında gerçekleştirilen yatırımlarla çehresi aydınlanan Türkiye’nin gelecek vizyonunu, 19 senedir dünyanın nabzını tutarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen programın önemine dikkat çeken Karaismailoğlu, “Ülkemizde yolcu ve yük taşımacılığında demir yolu kullanımını artırarak daha çevreci bir ulaşım ağı tesis etmeyi hedefliyoruz. Demir yolu yatırımlarımız ile her yıl 770 milyon dolar tasarruf elde ediyoruz. Tüm ulaşım yatırımlarımızla da 2020 yılında toplam tasarrufumuz, 13,4 milyar dolara ulaştı.” şeklinde konuştu.

TCDD için belirlenen 4 temel hedefin olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, “Türkiye’nin en güvenilir ulaşım markası ve Avrupa’nın en fazla yük ve yolcu taşıyan demiryolu markası olacağız. Ekspres hatlarla Avrupa’nın öncü deneyim ve kültür odaklı turizm hatlarına sahip olacağız. Müşteri memnuniyetini esas alan modern Müşteri İlişkileri Yönetimi modelini kuracağız. Hiçbir zaman, hiçbir konuda, hiçbir ulaşım modunda elimizdekiyle yetinmediğimiz gibi, demiryollarımızda da yetinmeyeceğiz. Bu 4 temel hedefe ulaşacak, ülkemizin en köklü kurumlarından TCDD’yi dünyanın en gözde işletmelerinden biri hâline getireceğiz” diye konuştu.

Bakanlık olarak sürdürdükleri projeler hakkında bilgi veren Karaismailoğlu, “Şu anda 6 ilde daha yapımı süren 10 projemiz var. Bu projeler bittiğinde ekonomimize 10,8 milyar TL katkı sağlamalarının yanı sıra 146 milyon saat zamandan, 136 bin ton yakıttan tasarruf edeceğiz. Demiryolu hat uzunluğunun 21 bin 130 kilometreye çıkarılması ve TCDD’nin Avrupa’nın en fazla yük ve yolcu taşıyan markası olması için çalışacağız.” dedi. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu