Bakan Gül: Milletimizin birliğini, beraberliğini bozmaya yönelik hiçbir bilgiye itibar etmeyin

Bakan Gül, Konya’nın Meram ilçesinde silahlı saldırı sonucu katledilen Dedeoğulları aile fertlerinin cenaze törenine katıldı.

Merkez Karatay ilçesinde Yaşar, Barış, Serap, Serpil, İpek, Metin ve Sibel Dedeoğulları’nın cenazeleri, Saraçoğlu Mezarlığında gözyaşlarıyla defnedildi.

Cenazeye siyasi parti temsilcileri, bazı bakanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene katılan Gül, cenaze töreninin ardından Dedeoğulları ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Aile büyükleriyle bir araya gelerek acılarını paylaşan Bakan Gül, başsağlığı diledi. 

Gül, “Milletimizin birliğini, beraberliğini bozmaya yönelik, dezenformasyona yönelik hiçbir bilgiye itibar edilmemesini bu konuda tüm kurumlarımızın ve başsavcılık makamlarının titiz bir şekilde dosyayı takip ederek kamuoyunu bilgilendireceğini ifade etmek isterim.” dedi.  

“Soruşturma titizlikle yürütülüyor”

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Gül, konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca geniş çaplı soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.

Gül, “Dün yaşanan menfur saldırı, hunharca işlenen cinayet hepimizi derinden üzdü, yaraladı. Acımız çok büyük. Ben hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm yakınlarına ailelerine de başsağlığı diliyorum. Olay anından itibaren Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titiz bir çalışma başlatıldı. Görevlendirmeler yapıldı. Tüm delillerin toplanması hususunda gerekli talimatlar verildi ve olay yeri inceleme, tüm deliller çerçevesinde bir failin yakalanmasına yönelik talimat verildi. Bu konuda emniyet teşkilatımız da yoğun bir şekilde bu kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ve bu kişinin yakalanıp adalete teslim edileceğini ve adaletin de gereken hak ettiği cezayı vereceğine inancımız tamdır.” diye konuştu. 

“Ailenin acısı bizim acımız”

 Soruşturma kapsamında 13 kişinin gözaltına alındığını belirten Bakan Gül, soruşma kapsamında tüm delillerin titizlikle değerlendirildiğini kaydetti. Adaletin bir an önce tecelli edeceğine inandıklarını anlatan Bakan Gül sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Millet olarak beklentimiz olayın bütün açıklığı ile ortaya çıkması ve adaletin gecikmeksizin tecelli etmesidir. Biz de ailenin acısını paylaşmak üzere buradayız. Ailenin acısı bizim acımız. Cenaze bizim cenazemiz. Ve bu acıyı bu cenazenin acısını hep birlikte adaletin yerine gelmesiyle birlikte bir nebzede olsa hepimizin beklentisi budur. İnanıyoruz ki hem fail bu anlamda yakalanacak, adalete teslim olacaktır ve olay tüm yönleriyle de açıkça ortaya çıkacaktır. Cumhuriyet Başsavcılığı tüm yönleriyle hangi bulgular, hangi deliller ulaşacaksa bunları değerlendirecek. İlk bulgulara göre bu konunun etnik bir temele dayanmadığı hususunda tespitleri var. Bunu kamuoyu ile de paylaştı. Ve her aşamada tüm gelişmelerde yine kamuoyu ile paylaşılacaktır. Milletimiz müsterih olsun.” ifadesini kullandı.

“Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi hiç kimse bozamayacak”

Türkiye’deki birlik, beraberlik ve kardeşlik coğrafyasını hiç kimsenin bozamayacağını vurgulayan Bakan Gül, şunları kaydetti:

“Mevlana şehrimiz Konya’mız ülkemiz, cennet vatanımız 84 milyon birlik beraberlik kardeşliğin teminatı olan coğrafyamızda hiç kimse birliğimizi bozamayacak. Hiç kimsenin yaptığı da yanına kar kalmayacak. Kim olursa olsun yapmış olduğu hukuksuzluğun hesabını da ödeyecektir. Bunu bizler de hükümet olarak, tüm kurumlar olarak hep birlikte bu ailenin ve haksızlığa uğramış herkesin hakkını korumak adına sonuna kadar takipçisi olacağız. Bizlerde yargı önündeki bu meselenin yakalanıp fail adalete teslim olduktan sonraki süreci de milletimizle, ailemizle, hep birlikte sonuna kadar takipçisi olacağız. Tekrar başımız sağ olsun. Milletimizin birliğine, beraberliğine bozmaya yönelik, dezenformasyona yönelik hiçbir bilgiye itibar edilmemesini, bu konuda tüm kurumlarımızın ve başsavcılık makamlarının titiz bir şekilde dosyayı takip ederek kamuoyunu da bilgilendireceğini bu vesile ile de ayrıca ifade etmek isterim. Tekrar hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’ta rahmet diliyorum.” (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu