Bakan Çavuşoğlu: “Filistin’e her türlü desteği vermeye hazırız”

Bakan Çavuşoğlu, resmi ziyaret amacıyla Ankara’da bulunan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın açıklaması yaptı.

Bakan Çavuşoğlu Filistin’de yaşanacak olan seçim süreciyle ilgili olarak, “Türkiye olarak bu seçimin uluslararası standartlarda gerçekleşmesi için Filistin’in ne ihtiyacı varsa sağlamaya hazırız. Ayrıca, seçimi uluslararası kurumlar gözlemlediği zaman bu misyonların içinde milletvekili arkadaşlarımız da olmuştu, gözlemci de gönderebiliriz.” ifadelerini kullandı

Bakan Çavuşoğlu, siyonist işgalci rejimin Doğu Kudüs’te yasa dışı yerleşim yerleri açma yönündeki adımlarından vazgeçmesini de istedi.

Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni dönem başlıyor

Mısır ile ilişkiler

Açıklamasında Mısır ile ilişkilere de değinen Bakan Çavuşoğlu, “Mısırla Dışişleri Bakanları düzeyinde bir görüşme gerçekleştirebiliriz.” dedi.

Çavuşoğlu, “Bu konuda bir ortak açıklama yapılmıştı. Toplantıların gayet pozitif bir atmosferde geçtiğini anlıyoruz. İkili meseleler heyetler arasında değerlendirildi. Bölgesel konularda da hem görüş alışverişi yapıldı hem de işbirliği konuşuldu. Karşılıklı herhangi bir belge ya da şart koşma olmadı. Bu görüşmeden sonra, bundan sonra hangi adımları atacağımızı iki taraf da değerlendirecek ve ona göre gelecekte bu süreci genişleterek ve derinleterek devam ettirmek arzusundayız. Elbette bu süreçte öncelikle istihbaratlarımız görüştü, sonra bakan yardımcısı düzeyinde temas oldu. Dışişleri Bakanlığı düzeyinde de böyle bir görüşmeyi gerçekleştirebiliriz. Biz ilişkilerimizin en az düzeyde olduğu dönemde bile Mısırın önemi ortada ama Filistin için önemini her zaman vurguladık. Mısırla ilişkilerimizin normalleşmesi demek Filistin’e verebileceğimiz desteğin de daha etkili olması demek. Önümüzdeki süreçte bu çalışmaları sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu