Arakanlı Müslümanlara yönelik zulmü yıllardır sürüyor

Myanmar’da 10 yıl önce yapılan askeri darbenin ardından Müslümanlara yönelik baskı ve zulmü yıllardır devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Komitesi, Myanmar’da süren insani krizin çocuklara verdiği zararla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Myanmar ordusu Şubat 2021’deki darbeden bu yana, Müslümanlara yönelik başlattığı saldırılarda binlerce Müslüman katledilmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmişti. Darbeden sonra, ordu eliyle şu ana kadar en az 382 çocuğun öldürüldüğü, bin 400 çocuğun da keyfi olarak gözaltına alındığı belirtildi.

Darbe karşıtı protesto yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 274 çocuğun hala gözaltında tutulduğu belirtildi. Ayrıca darbeden bu yana Myanmar ordusunun çocukları kaçırma vakalarında artış görüldüğü ve özellikle ülkedeki bazı insan hakları savunucularının, askeri darbeye direniş göstermemeleri için çocuklarının rehin alındığı ifade edildi.

BM açıklamasında, darbeden sonra 700 binden fazla kişi darbeden sonra yerlerinden edinirken bunlardan 250 bini çocuklardan oluştuğu vurgulandı. Ayrıca şu an itibariyle 7,8 milyon çocuğun eğitimlerine devam edemediğinin altı çizildi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu