Ankara’da yapılan basın açıklamasının ardından İsveç bayrağı yakıldı

Sözde bir siyasetçinin Türkiye'nin İsveç'teki büyükelçilik binası önünde Kur'an-ı Kerim'i yakması, İsveç Ankara Büyükelçiliği önünde telin edildi ardından ise İsveç bayrağı yakıldı.

Sözde bir siyasetçinin Türkiye’nin İsveç’teki büyükelçilik binası önünde Kur’an-ı Kerim’i yakması, İsveç Ankara Büyükelçiliği önünde telin edildi ardından ise İsveç bayrağı yakıldı.

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i yakma hadsizliğinde bulundu.

Ankara’da Büyük Doğu Akıncılar tarafından İsveç Ankara Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapıldı. Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasını Ali Eryürek okudu.

Eryürek, “Öncelikle burada bu olaya kayıtsız kalmayan bütün Müslüman kardeşlerimize ve ben varsam bu dava var, şuuruyla burada bulunan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyor ve selamlarımızı iletiyoruz. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yapılan bu namussuzca yakma eylemine katılan ve bu alçak olayı gerçekleştiren İsveç hükümetini ve bu olayı gerçekleştiren Rasmus Paludan isimli alçağı, Kur’an-ı Kerim’imizde geçen insanların en aşağılık olanı ‘esfeli safilin’ konumundaki herifi bütün nefretimizle kınıyoruz. İsveç hükümetinden bu olayla alakalı acilen özür bekliyoruz. Aksi takdirde İsveç Büyükelçiliğini konuşmakla ve kınamakla kalmayıp hak ettiklerini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın ardından grup, elçilik önünde İsveç bayrağını yakmak istedi ancak polis izin vermeyince Atatürk AKM metrosu yakınlarında bayrağı ateşe verdi.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu