Almanya’dan Covid-19 aşısı nedeniyle “tazminat” kararı

Almanya'da Covid-19 aşılarının sebep olduğu ağır yan etkiler nedeniyle mahkemeye başvuran 301 kişiye tazminat ödenmesine karar verildi.

Almanya’da Covid-19 aşılarının sebep olduğu ağır yan etkiler nedeniyle mahkemeye başvuran 301 kişiye tazminat ödenmesine karar verildi.

Almanya’da Covid-19 aşılarından dolayı ağır yan etkiler yaşayan 301 kişinin, yapılan tazminat başvuruları eyalet yönetimleri tarafından haklı bulunarak kabul edildi.

Eyalet yönetimlerinin yetkili birimleri tarafından yapılan açıklamalar ve eyalet meclislerinde verilen soru önergeleri neticesinde karar alındı.

Mart ayı itibarıyla 6 bin 977 kişinin başvuru yaptığı ancak yaklaşık 2 bin 300’ünün reddedildiği belirtildi.

Başvuruların sadece 301’inin kabul edildiği, diğer kalan kısmının ise üzerinde çalışıldığı açıklandı.

Başvuruları kabul edilenler belirli bir hasar derecesi dikkate alınarak, ayda 164 ila 854 euro arasında ömür boyu temel emekli maaşı almaya hak kazanıyor.

Yetkili birimlerce gerekli görüldüğü taktirde bu kişilerin tedavi masrafları devlet tarafından karşılanabilecek ve mesleki yaralanmalar için de tazminat ödenebilecek.

Paul Ehrlich Enstitüsü’nün yaptığı açıklamaya göre bugüne kadar toplam 333 bin 492 şüpheli yan etki vakası ve 50 bin 833 şüpheli ciddi yan etki vakası kuruma bildirilmiş durumda.

Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre ise, 2022 yılı sonu itibarıyla 65 milyon kişiye en az bir kez aşı yapılırken toplam 192 milyon doz Covid-19 aşısı kullanıldı.

Covid-19 aşısının ağır yan etkileri arasında kalp kası iltihabı, venöz sinus trombozu ve bir sinir sistemi hastalığı olan Guillan-Barre Sendromu bulunuyor. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu