Ağrı’da 4 yaşındaki çocuk üvey babası tarafından öldüresiye dövüldü

Abisi ile birlikte kaldığı sevgi evinden annesi ve üvey babası tarafından alınmak istenen M.S.(4), ailenin isteği üzerine gerekli incelemeler yapıldıktan sonra hem Kurban Bayramını aile ortamında geçirmesi hem de aile ortamının incelenmesi amacıyla anne Z.T. ile üvey babası S.T.’ye teslim edildi. 

M.S., Kurban Bayramının üçüncü günü ailenin ikamet ettiği merkez Fevzi Çakmak Mahallesi 811. sokaktaki evde üvey babası S.T. tarafından öldüresiye dövüldü. Kolunda ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan 4 yaşındaki çocuk, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Hastanede yaklaşık 9 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi gören küçük çocuğun hayati tehlikeyi atlattığı ve hastanede servise kaldırıldığı öğrenildi.

Yapılan ihbar üzerine anne Z.T. ile üvey baba S.T. polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konuya ilişkin Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmetşafi Erim yaptığı yazılı açıklamada, “İlimizde Bayramı’nın üçüncü günü meydana gelen çocuğa şiddet vakasıyla ilgili çocuk M.S. şuan Ağrı Araştırma ve Eğitim Hastanesinde kontrol altında bulunmaktadır. M.S.’nin annesi ilimizde başka biriyle evlenmiş ve ikametgâhını ilimize aldırmıştır. Bu nedenle çocukları Ağrı Çocuk Evleri Sitesine nakil olmuştur. M.S.’nin annesi eşinin Form A’sının doldurularak eşinin işe yerleştiğini belirterek çocuklarını kalıcı olarak yanına almak için kurumumuza başvuruda bulunmuştur. Ailenin talebi üzerine çocuk M.S. hem bayram tatilini ailenin yanında geçirmesi hem de kalıcı olarak ailenin yanına verilmek üzere yönetmelik çerçevesinde deneme amaçlı ailenin yanına verilmiştir. Çocuk M.S., ailenin yanında bayram tatilini geçirirken bayramın üçüncü günü üvey baba ve anne tarafından şiddete maruz kalıyor. Emniyet kanalıyla olayın bize ulaşmasından sonra olaya il müdürlüğü olarak müdahil oluyoruz. Çocuğumuz 7 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra şuan servise çıkarılarak tedavisi devam etmektedir. İlk günden itibaren vardiyalı olarak 3 bakıcı personelimiz ile çocuğumuzun bakımı ve tüm ihtiyaçları için yanında bulunmaktayız. Çocuk M.S.’nin anne ve üvey babası şuan tutuklu bulunmaktadır. Davaları adli tatil bitiminde başlayacak olup il müdürlüğümüz avukatı tarafından süreç takip edilmektedir. Faillerin en ağır cezayı alması için gerekli tüm çalışmalar yapılacaktır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu