10 Gün boyunca raylara yaklaşmayın

TCDD, otla mücadele çalışmaları çerçevesinde 9-15 Mayıs tarihleri arasında birçok güzergahta ilaçlama yapılacağından dolayı, vatandaşların 10 gün boyunca dikkatli olması gerektiğini belirtti.

TCDD, bahar ayında kontrolsüz bir şekilde yeşeren otlara karşı 9-15 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de birçok istasyon arasında “özel ilaçlama treni” ile önlem almaya başlıyor.

TCDD’den yapılan açıklamada; yapılacak çalışma dolayısıyla vatandaşların istasyon çevresinde çok dikkatli olmaları gerektiği vurgulanarak; “Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıması sebebiyle tehlike oluşturmaktadır. Belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir. Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını uzak tutmaları ve arıların uzaklaştırılması önemle duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Yapılacak çalışmaların tarihleri; 9-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında; Afyon-Dinar, Dinar-Kaklık, Dinar-Gümüşgün-Burdur Isparta, Isparta-Afyon, Afyon-Dumlupınar, Afyon-Eskişehir-Kütahya, Kütahya Dursunbey, Dursunbey-Balıkesir olarak açıklanırken, 9-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında da Halkalı-Muratlı ile Muratlı-Tekirdağ istasyonlarında çalışma yapılacağı açıklandı.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu