​Teknoloji Motivasyon Buluşması Vali Su’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi

Mersin Teknopark’ta düzenlenen etkinliğe Tarsus Üniversitesi Rektörü Orhan Aydın, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı İsmail Yağcı, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ile Meclis Başkanı Hamit İzol, Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, il müdürleri, iş insanları ve STK temsilcileri katıldı. 

Programda konuşan Vali Su, Mersin’in her açıdan gelişip kalkındığını ifade etti. Su, mevcut yatırımlarının yanı sıra; kamu-özel sektör iş birliğinde yapılan yatırımların da hayata geçirildiğinin altını çizdi.

Mersin Teknopark’ın Türkiye genelindeki tüm teknoloji geliştirme bölgeleri arasında 5. “Olgun Teknoparklar” kategorisinde ise 4. sıradaki yerini koruduğunu söyleyen Vali Su, kuruluşundan bugüne kadar toplam 193 Ar-ge firmasına ev sahipliği yapan Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde şu anda 96 firmanın, bilişim teknolojileri başta olmak üzere enerji, kimya medikal, savunma sanayisi gibi birçok alanda çalışmalarını yürüttüğünü açıkladı.

Savunma Sanayii Başkanlığı temsilcileri ile Mersinli iş insanlarının yakın zamanda Mersin’de düzenlenecek toplantıda buluşarak ileriye dönük yapılması planlanan çalışmaların ele alacağını belirten Su, Mersin Teknopark’ının ve kentin iş insanlarının çalışkan ve gayretli olduğunu ifade etti. (İLKHA) 

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu